Vylepšený fasádny polystyrén.

V minulosti sa rodinné domy stavali bez dodatočného zateplenia. Až vysoké ceny energií donútili ľudí, aby začali rozmýšľať aj v tomto smere úplne inak. Dnes už požiadavky na pasívne domy prakticky nedovoľujú stavať domy bez dostatočnej izolácie príslušných konštrukcií. Dlhé roky bol jediným materiálom na zatepľovanie stavieb polystyrén, ktorý je už dnes nahrádzaný inými materiálmi, ktoré majú lepšie tepelnoizolačné vlastnosti.

polystyrén

No výrobcovia polystyrénu nechcú prenechať len tak bez boja trh s tepelnoizolačnými materiálmi konkurencii. Preto prichádzajú s vylepšeným polystyrénom, ktorý dostal vďaka svojmu zloženiu označenie grafitový polystyrén. V podstate ide o polystyrén, ktorý obsahuje malé čiastočky s prísadou grafitu. No a takéto na prvý pohľad drobné vylepšenie prinieslo podstatne vylepšené vlastnosti. Podstatou celého vylepšenia je fakt, že drobné čiastočky grafitu v polystyréne odrážajú vyžarované teplo z vnútra budovy späť. Výsledkom je zlepšenie tepelnoizolačných vlastností klasického polystyrénu o 20%. A to je už poriadny prídavok, ktorý prináša polystyrénu zašlú slávu.

polystyrén

Ak starý biely polystyrén bol pomerne lacnou záležitosťou, tak nový grafitový polystyrén pokračuje v tejto výhode. Výroba a pridávanie grafitových častíc nie sú technologicky veľmi náročné, takže výsledná cena je stále veľmi prijateľná. Ak máte záujem o tento polystyrén pri zateplení vášho rodinného domu alebo inej stavby, mali by ste byť opatrný pri samotnej aplikácii polystyrénu. Niekedy totiž nesprávne použitý druh lepidla alebo peny dokáže polystyrén znehodnotiť, takže výsledný efekt zateplenia sa môže výrazne pokaziť. Dnes sa ceny stavebných materiálov neustále zvyšujú, takže je dobré objednávať čím skôr. Ak máte záujem o fasádny polystyrén 100 mm cena, kontaktujte overených predajcov. Získate tak kvalitné produkty za veľmi prijateľné ceny.