Pripravte si fazuľu na netradičný spôsob

Keď sa povie fazuľa, asi väčšine z nás napadne prívarok, alebo polievka. Táto surovina sa však dá využiť aj mnohými, inými spôsobmi. Jedným z nich sú napríklad neskutočne chutné muffiny s čokoládou. Aj keď sa vám môže táto kombinácia na prvé počutie javiť ako veľmi zvláštna, uvidíte, že si ich obľúbi celá rodina a všetci známy.

dezert
 
Na prípravu tohto dezertu sa najlepšie hodí biely druh fazule. Okrem nej budete potrebovať dve väčšie vajíčka, asi sto gramov čokolády ( ideálne horkej ), kypriaci prášok do pečiva, tridsať gramov hnedého, trstinového cukru a ovocie podľa vášho výberu. V tejto kombinácií chutí najlepšie bobuľové ovocie, teda napríklad čučoriedky, alebo brusnice. Výber je však len na vás.
 
 

  • Fazuľku si najprv namočte do vody, nechajte ju v nej odstáť minimálne cez noc. Takto bude jej príprava omnoho jednoduchšia a kratšia. Navyše sa zbavíte látok, ktoré spôsobujú nafukovanie. ak vás nafukovanie po konzumácií strukovín trápi extrémne, nechajte ju namočenú pokojne aj dva dni. Nezabudnite však vodu aspoň dvakrát vymeniť. Následne fazuľu uvarte domäkka. Na záver ju tyčovým mixérom rozmixujte na hladučkú kašu.

 

  • Druhým krokom je príprava horkej čokolády. Pomaly ju roztopte, a to  ideálne vo vodnom kúpeli. Následne ju opatrne premiešajte s rozmixovanou fazuľou.

 

  • Teraz prichádzajú na rad vajíčka. Z bielkov si vyšľahajte tuhú penu. Do tej potom pridajte žĺtka, trstinový hnedý cukor a kypriaci prášok. Pri zamiešavaní týchto ingrediencií do peny, si dajte pozor, aby ste ju nerozbili. Muffiny by totiž neboli krásne nadýchané. Na túto činnosť použite varešku, ktorou opatrne všetko premiešajte, vyhnite sa rýchlym pohybom a prílišnému mixovaniu.

 fazole

  • Nakoniec zmiešajte penu a fazuľku s čokoládou dokopy. Zmes nalejte do košíčkov na muffiny. Predhrejte si rúru na stosedemdesiat stupňov Celzia a pečte približne tridsať minút. Ak vám ostane nejaká čokoláda nazvyš, môžete ju taktiež roztopiť a použiť ako polevu navrch.