Zeleninová polievka na každý deň

Nasledujúci recept je vhodný pre úplne každého jedného človeka. Ak ste však jeden z tých, ktorí neobľubujú konzumovanie surovej zeleniny alebo skrátka nemáte čas si chystať zeleninový šalát tak bude určite fajn ak si čas od času uvaríte túto zdravú polievku. Príprava vám zaberie krátky čs. Len pol hodinku aj to možno necelú. Navyše nakŕmite celú svoju štvorčlennú rodinku.

hovězí polévka
 
Poďme si spolu teda pripraviť všetko čo je potrebné. A veru toho nie je málo. Určite teda bude súčasťou množstvo zeleniny. Jarná cibuľka je to pravé do tejto polievočky. Potrebovať budeme jednu viazaničku. Ďalej si pripravíme polovičku karfiolu a samozrejme nesmieme vynechať brokolicu, ktorej si pripravíme tiež polovicu. Do jedného hrnčeka si naberieme sterilizovanú kukuricu. Hrnček by mal byť plný. Soľ a mleté čierne korenie je jednoznačne prísadou do tejto polievky ako aj do iných. Budeme potrebovať tiež dve kocky bujóny. Každá kocka bude však iná. Jedna bude zeleninový bujón a druhá zasa slepačí.

celer
 
Topený syr budeme do polievky dávať tiež. Presnejšie dve črievka. Tri lyžice si pripravíme hladkej múky a rovnaké množstvo masla. Dve lyžice petržlenovej vňati. Opäť si vezmeme hrnček. Jeden a pol hrnčeka naberieme šampiňónov a jeden hrnček mlieka. Jeden plný hrnček zasa smotany na šľahanie. No a ešte tri kusy mrkvy a trochu oleja.
 
Karfiol s brokolicou rozlámeme na ružičky a umyjeme ich. Z kukurice zlejeme šťavu a šampiňóny očistíme a nakrájame na štvrtiny. Mrkvu tiež ošúpeme a nakrájame ju na tenké pásiky. Cibuľku ošúpeme a nakrájame na drobné kúsočky.
 
Vezmeme si väčší hrniec, v ktorom rozpálime olej. Na tomto rozpálenom oleji osmažíme cibuľku. Následne pridáme brokolicu s karfiolom a šampiňóny. Všetko spolu podusíme. Zmes zalejeme štyrmi hrnčekmi vody a pridáme obe kocky bujónu. Zakryjeme hrniec a necháme aby sa jeho obsah varil asi 15 minút.
 
mrkev

Vezmeme si múku, soľ a maslo. Z týchto surovín pripravíme svetlú zápražku. Tú následne zalejeme mliekom a šľahačkou. Zmes privedieme do varu a potom ju pridáme do obsahu hrnca – teda do polievky. Polievku miešame a pridávame do nej syr počas miešania. Pridáme aj mrkvu a kukuricu. Polievku už iba podľa chuti osolíme a okoreníme. Polievku odstavíme a tesne pred podávaním do nej pridáme posekanú vňať.
 
Zdravá strava pripravená a vy môžete pokojne zahriať svoj žalúdok vitamínmi.

Ohodnoťte příspěvek